Reynold Chandansingh (1965) werkt samen met opdrachtgevers gepassioneerd aan een duurzame, strategische gedragsontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Hij begeleidt directeuren, ondernemers, managers en professionals in ontwikkelen van “gebundelde kracht” door verbinden: van strategie en gedrag, van persoonlijke, team en organisatie ontwikkeling, van (persoonlijk) leiderschap en organisatiecultuur en van zijn, denken en doen! Ondernemingen maken doorbraken in effectiever, succesvoller en zinvoller bezig zijn door creatie-, innovatie-, daad- en realisatiekrachtig gedrag (boosting effectiveness). Daarmee werkt hij mee aan zowel het rendement op korte termijn als de vitaliteit van de organisaties op lange termijn.
Reynold is een katalysator voor positief-constructieve ontwikkeling, regisseur van belevenissen en storyteller. Hij heeft een holistische manier van kijken en biedt een verrassend breed spectrum aan perspectieven. Zijn aanpak focust op de meerwaarde van beleven, ervaren en reflecteren, naast toepassen van modellen en technieken. Het faciliteert ontwikkelend werken en werkend ontwikkelen Creatief gebruik van diverse werk- en spelvormen, video/muziek fragmenten, oefeningen en instrumenten zijn kenmerkend. Hij is verrassend plezierig, respectvol en confronterend; met veel humor en plezier in de samenwerking.
Reynold Chandansingh werkte sinds 1989 als onderzoeker, manager, adviseur strategie & transformatie, programma & change manager, facilitator, trainer en coach. Op verschillende terreinen, in zeer diverse organisaties en in uiteenlopende sectoren. Rode draad in deze rijke ervaring: mensen maken het verschil en mensen kunnen meer dan ze denken. Door het ontsluiten van dit potentieel, levert hij samen met die mensen aansprekende resultaten. Hij heeft zijn sporen verdiend in zakelijke dienstverlening (o.a. Capgemini, DHV, Stork GLT, Stater), in civiele infrastructuur (o.a. Strukton, Bam, VolkerWessels, Heijmans, Boskalis, Rijkswaterstaat, ProRail) en in andere sectoren (o.a. Royal Cosun, Astellas Pharma, NedTrain, ANWB).
Reynold is betrokken bij een aantal eigentijdse initiatieven en schrijft regelmatig over duurzame, strategische gedragsontwikkeling. Op basis van eigen ervaringen en interactie met klanten en “reisgenoten” op deze spannende “ontdekkingsreizen”.
Profiel
Een lang opleidingstraject, via de MAVO, MTS en HTS, bracht Reynold in 1985 naar de TU Delft. In 1989 rondde hij zijn universitaire opleiding tot civiel ingenieur (Ir) af en startte gelijk aan een promotieonderzoek, op het raakvlak van management, informatie technologie en civiele techniek. Tegelijkertijd leidde hij een nationaal project m.b.t. life cycle management van civiele werken.
Na afronding van zijn Dr-thesis in 1994 werkte Reynold bij Logisterion Automatisering als manager van de afdeling systeem ontwikkeling, met diverse verantwoordelijkheid (klanten, medewerkers, financiën, ontwikkeling).
Vanaf 1997 bood Capgemini grotere uitdaging. Hij vervulde gedurende 9 jaren diverse rolen: manager, adviseur strategie & transformatie, programma & change manager, facilitator, trainer en coach. Business developement, sales, managen van opdrachten en mensen waren onderdeel van het takenpakket. Rode draad in de uiteenlopende activiteiten was ontwikkeling van mens en organisatie, het realiseren van doorbraken in complexe vraagstukken en met meerdere partijen samen een mooi resultaat neerzetten. Het waren mooie win-win resultaten: persoonlijke, team en organisatie ontwikkeling gingen hand in had.
Realiserend dat daar zijn eigenheid en kracht ligt, besloot Reynold in 2005 zich vooral te richten op “realisatiekracht in ontwikkeling”, met focus op mens en organisatie. Als zelfstandige vanuit ReKrinO bv. Een krachtige ontwikkeling in 2007 leidde tot een verder focus op duurzame, strategische gedragsontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Onder de merknaam De Wagenmenner. Belangrijke waarden daarbij zijn verbindend, resultaatgericht, zelfleidend, ontwikkelend, inspirerend, motiverend, ondersteunend, constructief, onafhankelijk, onconventioneel en creatief.