Cursus leidinggeven

Wat is leiderschap?

Leiden gaat over de goede dingen doen. Managen gaat over de dingen goed doen. Het is een onderscheid tussen effectiviteit en efficiëntie. Het gaat dus altijd om effectief leiderschap.

Wat is effectief leiderschap?

Effectief leiderschap is het vermogen adequaat te handelen in de gegeven situatie, gericht op de goede dingen doen en “toegevoegde waarde.” Effectief leiderschap is situationeel leiderschap. Het is sterk afhankelijk van jouw inschatting van de situatie en van je handelingsrepertoire. En uiteindelijk van je eigen vermogen om continu te leren en je leiderschap te vernieuwen.
In welke mate ben je een effectief leider? Veel leiders hebben daar beperkt beeld bij. Leiden gebeurt vaak op de automatische pilot, op basis van ervaringen uit het verleden. Maar dat is vaak niet het meest effectief in de huidige situatie.

Wat is inspirerend leiderschap?

Inspirerend leiderschap, een belangrijk onderdeel van effectief leiderschap, is het vermogen om medewerkers te enthousiasmeren on vanuit zichzelf de goede dingen te doen. Liefst natuurlijk in lijn met wat de doelstellingen van de organisatie.
Inspirerend leiderschap is mensen in beweging krijgen en in staat stellen om de dingen te doen die bij hun passen. Het heeft veel te maken met inspelen op de behoefte van mensen. Want mensen raken geïnspireerd door hele verschillende dingen. Bijvoorbeeld door pure uitdaging, 8-17 uur stabiliteit, ondernemerschap, zelfexpressie of creativiteit. Van belang is daar situationeel op te handelen.

Waarom een cursus leidinggeven?

Effectief leiderschap is gebaat bij een groter bewustzijn over de basis van je leiderschap en de effecten daarvan. De cursus leidinggeven maakt inzichtelijk wat je eigen drijfveren, denk en doe stijlen, waarden en normen zijn. Daarnaast is de cursus leiderschap gericht op ontwikkeling van je handelingsrepertoire als leider.
In de cursus leidinggeven leer je bijvoorbeeld over inspirerend leiderschap: wat mensen belangrijk vinden, hoe je ze kan beïnvloeden, hoe je zelf beïnvloed wordt en hoe je het anders kan doen. Maar je leert ook over “the carrot and the stick” en wat het meest effectief is.

Wat leer je tijdens de leiderschap trainingen?

In de cursus leidinggeven ontdek je wat de meest effectieve manier van leidinggeven aan mensen is, die bij jou past. Het laatst is het bijzondere aan onze leiderschap trainingen. Niet alles wat de leiderschapsboeken voorschrijven past bij jou. Wij helpen je te versterken waar je goed in bent en om te gaan met waar je niet zo goed in bent. Je ontwikkelt daarmee je eigen “natuurlijk” en effectief leiderschap.

Hoe we dat doen?

Jezelf leiden – Persoonlijke effectiviteit door persoonlijke leiderschap
Unieke belevenissen om succes- en zinvoller jezelf te zijn

Deze cursus leidinggeven leert je om leiding te geven aan jezelf. Door bewustzijn over wie je bent, wat je doet en wat het effect daarvan is in je omgevingen. Je leert te “experimenteren” met andere dingen doen, zodat je kan ontdekken wat het beste bij je past en het (daardoor) meest effectief is. Meer informatie

Met anderen leiden – Persoonlijke effectiviteit
Gezamenlijke belevenissen om succes- en zinvoller te zijn

Deze cursus leidinggeven leert je beter te leiden met anderen. Voor ontwikkeling van je leiderschap is de feedback van anderen van anderen erg handig. Het biedt je een spiegel voor de effectiviteit van je gedrag. Want je inspirerend leiderschap is zichtbaar in je handelen en in je gedrag. De spiegel biedt mogelijkheden te leren over je effectief leiderschap. Meer informatie

Je team leiden – Teameffectiviteit
Team belevenissen om effectiever, succes- en zinvoller te zijn

Deze cursus leidinggeven leert je hoe je de effectiviteit van je team kan vergroten. Wat zijn de belangrijkste tips, methoden en technieken voor het effectief leiden van een collectief? Hoe ga je om met inhoud en teamproces? Wat gebeurt in de interactie in het team en hoe speel je daar effectief op in? Hoe bouwen van vertrouwen, vergroten van commitment, nemen van verantwoordelijkheid, het verschil maken, etc. Meer informatie

Specials in leiden – Effectiviteit
Specials om effectiever, succes- en zinvoller te zijn

Deze cursus leidinggeven leert je leert bijvoorbeeld hoe je vanuit inspirerend leiderschap een visieverhaal neerzet, die de kracht heeft om mensen in beweging te krijgen. Er zijn meer specials. Meer informatie

Hoe breng je dit in de praktijk?

Door toepassing van de inzichten, opgedaan in de cursus leidinggeven, in de dagelijkse praktijk. Door “experimenteren” met ander gedrag voor nieuwe leerervaringen. Door reflectie daarop voor nieuwe inzichten over effectiviteit. En door toepassing van die nieuwe inzichten.

Wat betekent dat voor je organisatie?

De cursus leidinggeven leert je levert jou en je organisatie heel veel op. Je wordt zelf effectiever in de dingen die je doet, bijvoorbeeld in sturing, ondersteuning en motivatie van je medewerkers. Het effect op je mensen en daardoor op het resultaat van je team of organisatie wordt groter. Effectief leiderschap in termen van de betere dingen doen en de dingen beter doen.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op
Contact opnemen

De Wagenmenner located at Amazonelaan 28 , Purmerend, the Netherlands . Reviewed by 92 customers rated: 4.8 / 5