Teamontwikkeling

Waarom een training teamontwikkeling?

Mensen individueel leiden is op zich al een uitdaging. Een team leiden is een grotere opgave, omdat je ook nog te maken krijgt met de “eigen identiteit” van het collectief. Het team heeft een teamgeheugen met COPs: Conditioneringen, overtuigingen en patronen. Deze zijn ontstaan en hebben een belangrijke invloed hebben op de prestaties. Daarom is een cursus effectief samenwerken nodig.

Waarom is een training teamontwikkeling nodig?

Een training teameffectiviteit maakt je team bewust van de specifieke elementen voor effectief samenwerken in het team. Wat maakt een team “high performing”” en hoe krijg je die erin? Wat is de teameffectiviteit nu en hoe maak je doorbraak?

Effectief samenwerken, hoe doe je het?

Effectief samenwerken doe je door goed leiding te geven, vooral aan de samenwerking in het collectief. Door je eigen voorbeeldgedrag, die veel bepalend is dan men vaak denkt. Effectief samenwerken doe je ook door keuze voor effectieve werkvormen, methoden en technieken, die het proces van samenwerken bevorderen. Tenslotte doe je dat ook door continue te wijzen op de voordelen van effectief samenwerken.
Teamontwikkeling doe je vooral door inzichtelijk te maken wat het huidige niveau van samenwerking is en wat bepalend is voor de samenwerking. Maar ook hoe je dat kan doorbreken.

Je Team Leiden

Deze training teamontwikkeling biedt je team belevenissen om samen effectiever, efficiënter en succesvoller (bezig) te zijn.
De doorbraak in succes- en zinvoller bezig zijn als team staat hier centraal. Kenmerkend is een op het team toegesneden programma, waarin nieuwe perspectieven worden afgewisseld met samen werken aan effectief gedrag, van team en individu.

De doorbraak in succes- en zinvoller bezig zijn als team staat hier centraal. Kenmerkend is een op het team toegesneden programma, waarin nieuwe perspectieven worden afgewisseld met samen werken aan effectief gedrag, van team en individu.

Beschikbare programma’s:

De Team Discovery

Ontdek en doorbreek teampatronen voor succes

Deze cursus teameffectiviteit laat je team teampatronen voor succes ontdekken en doorbreken.
In de Team Discovery doet je team waardevolle inzichten op over jullie interactie en het effect daarvan op de teamprestaties. Jullie krijgen inzicht in onderliggende, veelal onbewuste patronen van teamgedrag. En hoe dat leidt tot versterking van je team als geheel. Of tot verzwakking, wat helaas vaker het geval is. Jullie krijgen verrassende perspectieven en “food for thought” in een sfeer van vertrouwen en respect. En maken een eerste stap in vergroting van de teameffectiviteit.
De Team Discovery is bestemd voor teams, met 12 – 24 teamleden, en wordt gehouden op mooie, inspirerende locaties. Deze dagsessie wordt verrassend ingevuld met krachtige analytische tools, onverwachte werkvormen, bijzondere belevenissen, inspirerende verhalen en veelzeggende films.

De TeamBoost

Benut ongekende mogelijkheden en verdubbel teameffectiviteit

Deze cursus teameffectiviteit laat je team de ongekende mogelijkheden, die in het collectief en het individu besloten zitten, ontdekken. Door middel van analytische tools worden onderliggende teampatronen en het effect daarvan op de effectiviteit van je team blootgelegd. Je team krijgt de mogelijkheden om dat te ervaren en voelen. Daarnaast worden onconventionele en creatieve mogelijkheden ontdekt door andere perspectieven, prikkelende vragen en bespiegelende opmerkingen.
In een omgeving, waarin gezamenlijk vermogen, vertrouwen en verbinding centraal staan. Gefaciliteerd door de inspirerende, onverwachte, uitdagende en respectvolle werkvormen. Het geeft moed, energie en inspiratie om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

De TeamBoost High Performing Team High Velocity TeamIn een omgeving, waarin gezamenlijk vermogen, vertrouwen en verbinding centraal staan. Gefaciliteerd door de inspirerende, onverwachte, uitdagende en respectvolle werkvormen. Het geeft moed, energie en inspiratie om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

De Team Excel

Excelleer continu en duurzaam als team

Deze cursus teameffectiviteit biedt mogelijkheden om als team continu en duurzaam te excelleren
De Team Excel levert je team moed, energie en inspiratie om dagelijks daadwerkelijk het verschil te maken. Dat gebeurt enerzijds in je team zelf door de onderlinge feedback van je “buddy’s”, in een sfeer van vermogen, vertrouwen en verbinding. Anderzijds door inspirerende specials over uiteenlopende onderwerpen in het kader van team en persoonlijk leiderschap.
In de Team Excel werkt je team aan het vermogen om elke dag collectief en individueel daadwerkelijk het verschil te maken. Het bestaat uit twee 24 uursessie op mooie, inspirerende locaties en begeleiding tijdens vier teamvergaderingen. De sessies worden verrassend ingevuld met onverwachte werkvormen, bijzondere belevenissen, inspirerende verhalen en veelzeggende films. Eventueel met een inspirerende Mystery Guest en gebruik van de Hotseat.

Wat is het effect van teamontwikkeling?

De cursus teameffectiviteit biedt je de gelegenheid om met je team veel meer te gaan bereiken dan je nu al doet. Veel effectiever zijn, niet alleen individueel effectiever, maar met name in het samenspel. Synergie, waardoor er veel meer bereikt wordt.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op
Contact opnemen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De Wagenmenner located at Amazonelaan 28 , Purmerend, the Netherlands . Reviewed by 92 customers rated: 4.8 / 5